jueves, 30 de julio de 2009

Impacte econòmic de la Mitja Triatló Internacional

Segons un estudi elaborat pel Josep Maria Raya del Centre de Recerca Turística (CRT) de l'Escola Universitària del Maresme, l'impacte econòmic del Mig Challenge a la comarca va ser de 5.806.500 euros.

Impacte econòmic

Aquest triatló internacional, que va tenir lloc el passat 24 de maig, va atreure al Maresme milers d'esportistes i acompanyants d'arreu, especialment europeus. Amb l'objectiu de valorar l'impacte econòmic, quantitatiu i qualitatitu d'aquest esdeveniment esportiu sobre el territori, el Consell Comarcal va encarregar aquest estudi que es va concretar el mateix dia de la prova mitjançant una enquesta a 384 persones que van pernoctar a la comarca aquella nit.

Xifra

Les dades definitives de l'anàlisi realitzat pel CRT Maresme es van donar a conèixer dimecres passat durant la reunió del Consell d'Alcaldes. La conclusió de l'estudi és que l'impacte econòmic al Maresme va arribar a la xifra de 5,8 milions d'euros.

Altres dades

Altres dades rellevants que es desprenen de l'enquesta conclouen que 7 de cada 10 visitants eren de fora de Catalunya - el 40% estrangers -, 6 de cada 10 visitants van venir al Maresme acompanyats de la seva família i, del total de persones enquestades, el 81% van viatjar al Maresme expressament amb motiu del Challenge, dels quals prop de la meitat (el 45%) era la primera vegada que visitaven la comarca. També, segons l'estudi, el 86% va trobar la destinació turística Costa de Barcelona-Maresme millor del què esperava i el 91% va afirmar que la recomanaria a familiars i amics. En contrast amb el turisme de sol i platja, aquest col·lectiu de turisme esportiu va realitzar la seva despesa complementària en restauració (47%), compres (40%) i només el 2% va invertir en pubs i copes.

El punt, 23 de Juliol de 2009

J

pd:la canción del post. "You've got a friend". James Taylor, una preciosa canción mil veces versionada.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Dober zacetek